Οι ποινές στους ειδικευόμενους του Ευαγγελισμού και η θύελλα που έρχεται

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, στους δύο ειδικευόμενους γιατρούς του Ευαγγελισμού επιβλήθηκαν, με τον πιο γελοίο και αναχρονιστικό τρόπο, ποινές για «μη σωστή χρήση μάσκας», «απρεπή και επιθετική συμπεριφορά προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Διοικητή» και «απείθεια». Οι ποινές συνίστανται σε στέρηση μισθού, για 5 και για 15 μέρες αντίστοιχα. Ο – διορισμένος από τη ΝΔ – Διοικητής του νοσοκομείου κάλυψε τον Αναπληρωτή – διορισμένο από το ΣΥΡΙΖΑ. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ποινές στους ειδικευόμενους του Ευαγγελισμού και η θύελλα που έρχεται

Πανεργατική Απεργία 26 Νοέμβρη

 Η εργατική τάξη κρατάει την κοινωνία όρθια

Να κρατήσουμε όρθια την εργατική τάξη!
 
20 ημέρες μετά την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν, η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη φάση της πανδημίας, με κυριολεκτικά εκατόμβες θυμάτων καθημερινά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή πάντα στα κελεύσματα των αφεντικών, το μόνο που έχει να προσφέρει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι επικίνδυνες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίες, αδιανόητες απαγορεύσεις και καταστολή. Είναι μια κυβέρνηση ανελέητου κοινωνικού πολέμου, μια κυβέρνηση δολοφονική.
Η θριαμβολογία της για το ότι «τα πάμε πολύ καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης» έχει γελοιοποιηθεί τελείως. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη δείχνουν ανάγλυφα τις αντιλήψεις και τον ταξικό ρόλο της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο είναι ανεπαρκές για την πανδημία, αλλά και δεν ενισχύθηκε καθόλου κατά τους μήνες που μεσολάβησαν από το πρώτο κύμα και το εξαντλητικό λοκντάουν. Η υποτιθέμενη επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι ένα σκανδαλώδες δώρο στους ήδη χρυσοπληρωμένους επιχειρηματίες της Υγείας, τη στιγμή που ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει τερατώδεις περικοπές για την Υγεία των εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα οποία δίνονται ως δώρα σε ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα (Aegean, ΠΑΕ κ.ά.)

Εργασιακές σχέσεις στα χρόνια της Corona ή γιατί τα αφεντικά μας αποτελούν από μόνα τους μια πανδημία...

Η εργατική τάξη οφείλει να βάλει επ’ αόριστον σε καραντίνα τα αφεντικά της. Η πανδημία του COVID-19 έχει καταδείξει απολύτως τόσο το ποιοι είναι απαραίτητοι για να ζούμε, όσο και το ποιοι είναι παντελώς άχρηστοι και επιζήμιοι για το κοινωνικό σύνολο. Κι αυτό που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα είναι πώς τα αφεντικά προσπαθούν για μία ακόμα φορά «να κάνουν την κρίση ευκαιρία».

Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πώς η εργασιακή εκμετάλλευση δεν έχει τέλος. Ο ήδη μεγάλος αριθμός ανέργων αυξάνεται εκθετικά, αφού εταιρίες στον χώρο της εστίασης, τον τουρισμός κ.ά. απολύουν από τις πρώτες κιόλας μέρες. Ένα μεγάλο κομμάτι ανέργων και ανασφάλιστων βρίσκεται στο έλεος της κρατικής «ευαισθησίας» όσον αφορά την υγεία του, έτοιμο να υποταχθεί σε οποιαδήποτε συνθήκη εργασίας για ένα μεροκάματο. Κάθε μέρα διαβάζουμε δεκάδες καταγγελίες από εργασιακούς χώρους, ακούμε δεκάδες κραυγές αγωνίας από εργαζόμενους/ες που τα δικαιώματά τους καταπατούνται.

Απολύσεις, αυθαιρεσίες, εκβιασμοί είναι ο κανόνας της καθημερινότητας:

Διαβάστε περισσότερα: Εργασιακές σχέσεις στα χρόνια της Corona ή γιατί τα αφεντικά μας αποτελούν από μόνα τους μια...

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη BEAT!

Την κρίση δεν έχασε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί η BEAT, η εταιρεία  πίσω απ’ τη γνωστή ομώνυμη εφαρμογή, προχωρώντας σε δεκάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία. Ο CEO Νίκος Δρανδάκης που μέχρι πριν από λίγο καιρό διατυμπάνιζε τα υπερκέρδη και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας του, αιφνιδίασε τους εργαζομένους επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την πρακτική που θέλει σε καιρούς ανάπτυξης τα κέρδη να πηγαίνουν στις τσέπες της εργοδοσίας, ενώ σε περιόδους ύφεσης το κόστος να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε περισσότερα: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη BEAT!

Για έναν νέο κύκλο μεγάλων εργατικών αγώνων

   Η προκήρυξη μοιράστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη

        Το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης δείχνει ξεκάθαρα πώς εννοούν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις το να βγει η χώρα από την κρίση: να διαλυθούν τόσο πολύ τα εργατικά δικαιώματα και οι μισθοί, ώστε να συμφέρει τους επενδυτές να κάνουν δουλειές για να βγάζουν κέρδη. Το νομοσχέδιο είναι ακόμα μια προσπάθεια να μονιμοποιηθούν και μετά την τυπική λήξη των μνημονίων οι, υποτίθεται, προσωρινές θυσίες που θα έπρεπε να κάνουν οι εργαζόμενοι για το «καλό της οικονομίας», δηλαδή για τα κέρδη των εργοδοτών, και να επιβληθούν νέες θυσίες, πάντα στο όνομα της ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα: Για έναν νέο κύκλο μεγάλων εργατικών αγώνων