Δελτίο Τύπου του NPA: Να αρθούν οι κατηγορίες για τους 3 φοιτητές της Ναντέρ! Αλληλεγγύη ενάντια στην καταστολή!

Την Τετάρτη, 19η Σεπτεμβρίου, την ίδια στιγμή που συνέβαινε η ακρόαση του κυβερνητικού αλήτη Αλεξάντρ Μπεναλά από τη Σύγλκλητο (Σ.τ.Μ. όργανο εξουσίας του Γαλλικού Κράτους), ο κατήγορος στην υπόθεση εναντίον των 3 φοιτητών της Ναντέρ ζήτησε ιδιαίτερα σκληρές αποφάσεις, εναντίον του συντρόφου μας Βίκτορ, μέλους της UNEF (Σ.τ.Μ. πολιτική παράταξη φοιτητών) και μέλους του ΝΡΑ.

Οι ποινές περιλαμβάνουν από 4 έως 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή και ολόκληρους 6 μήνες φυλάκισης. Ωστόσο, πόση απόσταση μεταξύ των προτεινόμενων ποινών και της αλήθειας: οι φάκελοι είναι άδειοι και η κατηγορία είναι γεμάτη με ασυνέχειες όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης…

Και είναι όλα φυσικά γιατί ποιο ήταν το μοναδικό έγκλημα αυτών των φοιτητών; Να τολμήσουν να συμμετάσχουν σε μια γενική συνέλευση στο Πανεπιστήμιο στις 9 Απριλίου της περασμένης άνοιξης!

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου της Ναντέρ Ζαν-Φρανσουά Μπαλοντέ είχε καλέσει την αστυνομία για να σταματήσει την συνέλευση. Οι φοιτητές απομονώθηκαν και δάρθηκαν παρ’ ότι κάνανε καθιστική διαμαρτυρία, ενώ άλλους τους έσυραν στο πάτωμα και αφού τους κράτησαν όρθιους σε ένα τοίχο τους ξυλοκόπησαν. Έγινε χρήση δακρυγόνου σε κλειστό χώρο. Η επιχείρηση κατέληξε με αρκετούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρός. Εκτός από όλα αυτά, επτά φοιτητές προσήχθησαν και 6 συνελήφθησαν ενώ δεν είχαν με κανένα τρόπο αντισταθεί στην σύλληψή τους.

Αυτή η απόφαση του διευθυντή του Πανεπιστημίου, η παρέμβαση της αστυνομίας και η εκκένωση είχαν καταγγελθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα και από το πολιτικό και κοινωνικό κίνημα. Το περιεχόμενο της κατηγορίας δείχνει ξανά την ταξική φύση του κράτους και της δικαιοσύνης.

Ενώ ένας κακοποιός του κράτους σαν τον Αλεξάντρ Μπεναλά μπορεί να έχει ένα ακριβό σπίτι στο Ισύ-Λε-Μουλινό, υπάρχουν αμέτρητοι εργάτες, αγωνιστές, νέοι άνθρωποι, που καλούνται στα δικαστήρια και στις πειθαρχικές επιτροπές και κατηγορούνται, απλώς επειδή απάντησαν ευθέως σε αυτή την καταστολή. Είναι περισσότερο από απλά σημαντικό να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση.

Η απόφαση του δικαστή θα δοθεί στις 17 Οκτωβρίου. Μια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί προς στήριξη των φοιτητών μπροστά στο Δικαστήριο. Το αίτημα του ΝΡΑ είναι να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες για τους 3 φοιτητές της Ναντέρ και θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να συμβεί αυτό.

Montreuil, 20 Σεπτεμβρίου 2018