Όλες και όλοι στο Εφετείο αύριο, 15 Ιούνη, στις 9:00

Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει το εφετείο της δίκης της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Μετά την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου 2020, το εφετείο αποτελεί μια νέα πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα. Η φυλάκιση της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, αν και είναι κρίσιμης σημασίας, δεν έβαλε τέλος στη φασιστική τρομοκρατία και στη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών στην κοινωνία.

Εμείς από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό είναι σημαντική για την έκβαση της ταξικής πάλης και για τη διάταξη των δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη. Μετά από τριάντα χρόνια ασύδοτης εγκληματικής δράσης των ναζί σε συνεργασία με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, το μαχητικό, μαζικό και ταξικό αντιφασιστικό κίνημα όρθωσε το περιβόητο «Τείχος της δημοκρατίας». Αντίθετα, παρά τον όψιμο αντιφασισμό τους, τόσο τα κυρίαρχα ΜΜΕ όσο και οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, ανέχτηκαν και πριμοδότησαν τη δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως στην επόμενη στροφή της ιστορίας, οι ίδιοι μηχανισμοί θα ανεχτούν ξανά τους νεοναζί με στόχο την καταστολή του εργατικού κινήματος και των αντιστάσεων του λαού. 

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε πως η συνέχιση της δίκης των ναζιστών στο εφετείο είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το αντιφασιστικό κίνημα, το οποίο υποχρέωσε τους μηχανισμούς καταστολής να μαζέψουν τα μαντρόσκυλά τους, οφείλει να δώσει αυτόν τον αγώνα και να στηρίξει τη νομική ομάδα της Πολιτικής Αγωγής. Για να μη χυθεί και άλλο αίμα. Για να δικαιωθεί ο Παύλος Φύσσας, ο Λουκμάν και όλα τα θύματα της εν λόγω συμμορίας.

 

  • Όλες και όλοι στο εφετείο την Τετάρτη 15/6 στις 9 το πρωί.
  • Να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά τα τάγματα εφόδου και το διευθυντήριο των ναζί.
  • Για ένα μαχητικό, μαζικό και ταξικό αντιφασιστικό κίνημα.