ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 30 Γενάρη, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής με τους συνοδοιπόρους τους οργανώνουν, για ακόμη μία χρονιά, την ετήσια εθνικιστική τους φιέστα με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια. Ενώ στα παγωμένα νερά του Αιγαίου πνίγονται καθημερινά δεκάδες προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κι άλλες χώρες, οι φασίστες προκαλούν οργανώνοντας εκδήλωση που σπέρνει το εθνικιστικό μίσος, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, υμνεί το μιλιταρισμό και τον πόλεμο. Προπαγανδίζει τους ανταγωνισμούς και την αντιπαλότητα μεταξύ ελλήνων και τούρκων,  θρέφει πολεμοχαρές κλίμα στο όνομα μιας δήθεν διαχρονικής, τούρκικης εθνικής απειλής. Δεν επιτρέπουμε στους ναζί να διαδηλώνουν ανενόχλητοι και να σκορπίζουν το εθνικιστικό και ρατσιστικό τους παραλήρημα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και πουθενά. Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη έξαρση των ταξικών, αλλά και των εθνικών ανταγωνισμών, στην αύξηση των πολέμων και του αυταρχισμού, στην περαιτέρω άνοδο του ρατσισμού, η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, η κοινή πάλη των εργαζομένων και των καταπιεσμένων προβάλλει ως μοναδική απάντηση στη λυσσαλέα προσπάθεια των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους για να σώσουν την κερδοφορία και την ηγεμονία τους.

Όλοι και όλες, το Σάββατο, 30 Γενάρη, διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά και να διαδώσουμε το στίγμα του κινήματος αλληλεγγύης των κατοίκων στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, των δεκάδων κινήσεων υποστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων σε πολλές πόλεις, γειτονιές, χώρους δουλειά και σχολές. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα άλλο από την ωμή και ακραία εκπρόσωπο του ντόπιου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των εργοδοτών και της αστικής τάξης και συστρατεύεται στον αγώνα για τη διάλυση των συλλογικοτήτων και των οργανώσεων των εργαζομένων και των καταπιεσμένων, για την απόλυτη εξατομίκευση και διάσπαση των εργαζομένων. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να στείλει τους εθνικιστές δολοφόνους στους υπονόμους της ιστορίας είναι το μαζικό, μαχητικό και ταξικό αντιφασιστικό κίνημα, το οποίο μπορεί και πρέπει να επικρατήσει τόσο στο δρόμο όσο και στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης.

Όλοι και όλες, το Σάββατο, 30 Γενάρη, διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά, παρά την άθλια αυταρχική απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης από την αστυνομία. Η κυβέρνηση της υποτιθέμενης αριστεράς τσουβαλιάζει με τον πιο αισχρό τρόπο τους ναζί δολοφόνους και τους αντιφασίστες, απαγορεύοντας κάθε διαδήλωση στο κέντρο. Συνεχίζει την τακτική της απαγόρευσης, την οποία γενίκευσε η κυβέρνηση Σαμαρά και η οποία στρέφεται στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ενάντια στο κίνημα, όχι στους ναζί. Εξάλλου, εάν δεν είχε κληθεί αντιφασιστική διαδήλωση, η φασιστική φιέστα θα γινόταν κανονικά στη Ρηγίλλης, και καμία απαγόρευση δεν θα υπήρχε. Η απαγόρευση έγινε στην πραγματικότητα εναντίον της αντιφασιστικής κινητοποίησης.

Όλοι και όλες,  το Σάββατο, 30 Γενάρη, διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά ενάντια στην κοινή πολιτική του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων, ενάντια στους φράχτες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στην περαιτέρω μιλιταριστική θωράκιση και τις εξοπλιστικές δαπάνες. Πολιτικές που εφήρμοσαν οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις με τη συμμετοχή τους σε εκστρατείες του ΝΑΤΟ, την ψήφιση αντι-μεταναστευτικών νόμων, τα πογκρόμ της αστυνομίας και τον αυταρχισμό. Πολιτικές που επέβαλαν σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ χτίζοντας ευρωστρατό και FRONTEX. Πολιτικές που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούμενη να γκρεμίσει το φράχτη του Έβρου και να ανοίξει τα σύνορα, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα hot-spots, και διαπραγματεύεται με την ΕΕ το ποσοστό και την εθνικότητα των μεταναστών και των προσφύγων που θα μπορούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής που συνθλίβει τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους και διαλύει κεκτημένα και δικαιώματα. Η ταξική ενότητα και ο διεθνισμός, η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών μπορούν να σπάσουν την προπαγάνδα για την «αναγκαία» εθνική ενότητα «για τη σωτηρία της χώρας» και να βάλουν μπροστά τα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τα αφεντικά. Γιατί ο εχθρός όλων των εργαζομένων, σε όλες τις χώρες, είναι κοινός: το άγρια εκμεταλλευτικό και απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικοί του θιασώτες. Γιατί ο πόλεμος δεν είναι εθνικός αλλά ταξικός. Και ταξική θα είναι και η ανατροπή.

 

·                     Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, να διαλυθεί η FRONTEX

·                     Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να μην γίνει κανένα hot-spot

·                     Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των προσφύγων

·                     Κάτω η ευρώπη φρούριο, η ΕΕ του πολέμου και του ρατσισμού

·                     Να σταματήσει κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμία εμπλοκή της ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις

·                     Να τσακιστεί η ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής

·                     Κοινός αγώνας ελλήνων, τούρκων και κούρδων εργαζομένων. Ενάντια στο μιλιταρισμό και τα πολεμικά σχέδια του τουρκικού και του ελληνικού κράτους