ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΡΑ : Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Τ.

Με την απόφαση αύξησης των επιτοκίων και των εγγυήσεων που απαιτούνται από την Ελλάδα, η Ε.Κ.Τ. προσπαθεί να κάνει μια επίδειξη ισχύος προς τον ελληνικό λαό και θέλει να του επιβάλλει τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που απέρριψε μαζικά.

Τα 315 δις του ελληνικού «χρέους», από τα οποία τα 40 έχουν δοθεί από τη Γαλλία στους ευρωπαικούς οίκους, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης, με επικεφαλής τις γαλλικές τράπεζες, για να αποπληρωθούν τα δάνεια της τελευταίας δεκαετίας, με τις ευλογίες της Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως οι σημαντικότερες ευρωπαικές καπιταλιστικές εταιρίες είχαν κερδοσκοπήσει με τις συμβάσεις πώλησης όπλων και τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

 

Φυσικά το «χρέος» αυτό δεν ωφέλησε ποτέ τον ελληνικό λαό που δεν υπάρχει κανείς λόγος να το ξεπληρώσει. Αντίθετα οι ευρωπαικές καπιταλιστικές εταιρίες είναι που άρπαξαν έτσι δισεκατομμύρια.

Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να απαιτεί την πληρωμή του ελληνικού χρέους.

Η ολική ακύρωση του ελληνικού χρέους, ή έστω τμήματος του όπως ζητάει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, δεν πρέπει να πληρωθεί από τους γάλλους φορολογούμενους,  που θα έπρεπε να «επιβαρυνθούν» με 700 ΕΥΡΩ όπως ισχυρίζονται σε χορωδία οι πολιτικοί της UMP, του ΣΚ ή του  FN. Οι τράπεζες και οι χρηματιστές πρέπει να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησαν και από το οποίο ήταν οι κύρια κερδισμένοι.

Για να το επιβάλλουμε απαιτείται η παρέμβαση των εργαζομένων και των λαών.

Φυσικά ο φόβος όλων των ευρωπαίων καπιταλιστών και των κομμάτων που τους στηρίζουν είναι ότι το παράδειγμα της Ελλάδας θα αποτελέσει προηγούμενο και οι λαικές τάξεις όλων των χωρών της Ευρώπης θα σταματήσουν να πληρώνουν για να αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών και των εργοδοτών.. Εκφράζουμε την ολοκληρωτική μας αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό απέναντι στους ευρωπαίους καπιταλιστές και θα κάνουμε τα πάντα για να αυξηθούν οι φόβοι αυτών των τελευταίων.

Για το ΝΡΑ η επόμενη σύσκεψη του Γιουρογκούπ, που θα αφορά την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι η ευκαιρία για μια πανευρωπαική κινητοποίηση για την υποστήριξη του ελληνικού λαού και την ακύρωση του χρέους. 

 

Μοντρέιγ, 5 Φεβρουαρίου 2015