Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων σωματεμπορίας και στην εκπρόσωπό τους, δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, στη δίκη σωματεμπορίας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου γίνεται επιτέλους ο 1ος Προσδιορισμός Δίκης εναντίον του κυκλώματος σωματεμπορίας της Ηλιούπολης με βασικό κατηγορούμενο τον σωματέμπορα αστυνομικό και κατηγόρους τις δύο επιζώσες έμφυλης βίας και τράφικινγκ που κατήγγειλαν πέρυσι το αδίκημα.

Διαβάστε περισσότερα: Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων σωματεμπορίας και στην εκπρόσωπό τους, δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη,...

Να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης!

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στο πάνδημο συλλαλητήριο της 1/12 στις 13.00 στο Σύνταγμα!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει το νεοφιλελεύθερο, αντεργατικό της πρόγραμμα. Σειρά στην επίθεση παίρνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η δυνατότητα της εργατικής τάξης να έχει πρόσβαση σε δημόσια, καθολική και δωρεάν περίθαλψη. Στις 23/11 κατατέθηκε στη Βουλή για «διαβούλευση» το σχέδιο νόμου για την Υγεία, το οποίο προτείνει την πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του συστήματος υγείας και το ουσιαστικό ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα του. 

Διαβάστε περισσότερα: Να μην περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης!

Ο σύντροφος Λουκάς Παναγιωτόπουλος δεν είναι πια μαζί μας

Ο σύντροφος Λουκάς πέθανε σήμερα, το πρωί της Κυριακής, στις 10.30, μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο σύντροφος Λουκάς, ένας εργάτης οικοδόμος με υψηλή πληβειακή ηθική και ταξική συνείδηση, ένας κομμουνιστής αγωνιστής από μικρό παιδί, πρώτα στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο κίνημα του επαναστατικού μαρξισμού, με την παρουσία του για περίπου 40 χρόνια σε όλους τους αγώνες, μικρούς και μεγάλους, ήταν παρών. 

Διαβάστε περισσότερα: Ο σύντροφος Λουκάς Παναγιωτόπουλος δεν είναι πια μαζί μας

Σχεδόν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επαναστατικός και επίκαιρος

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σε ένα σκηνικό πόνου και θανάτου, καθώς μετά την κρίση του 2008 και την αδυναμία αντιμετώπισης της πανδημίας του 2019-2020, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της παγκόσμιας πολεμικής ανάφλεξης, η οποία ήρθε στην επιφάνεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Διαβάστε περισσότερα: Σχεδόν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επαναστατικός και...

Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 – 2010, μετά την αδυναμία αντιμετώπισης της covid 19 στις αρχές του 2019 που εξελίχθηκε σε παγκόσμια υγειονομική κρίση η οποία ακόμα συνεχίζεται, εργαζόμενοι/ες, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το σύνολο των καταπιεσμένων βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα πιο επικίνδυνη έκφραση της κρίσης στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα. Μια κρίση η οποία ήρθε στην επιφάνεια με κατακλυσμιαίο τρόπο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φλεβάρη του 2022 και τον πόλεμο που διεξάγεται από τότε με αμείωτη ένταση. 

Διαβάστε περισσότερα: Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Υποκατηγορίες