Η εκδικητική απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου θα ανακληθεί

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου, που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας, χωρίς καν κάποια τυπική δικαιολογία. Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για τη μοναδική σύμβαση που δεν ανανεώθηκε. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο σύντροφός μας Νικόλας Σκούφογλου απολύθηκε εκδικητικά, όπως καμία αμφιβολία δεν έχει και το προσωπικό του Ευαγγελισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Η εκδικητική απόλυση του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου θα ανακληθεί

17 Μάη: στηρίζουμε την απεργία στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στις 17 Μάη, ερευνητές και ερευνήτριες των χαμηλότερων ακαδημαϊκών βαθμίδων από δεκάδες πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας, επιχειρούν κάτι το καινοφανές για τα δεδομένα του κλάδου: κλείνουν τους υπολογιστές και παρατούν τον εργαστηριακό τους εξοπλισμό καλώντας στην πρώτη πανελλαδική κλαδική απεργία. Η πρωτοβουλία αυτή που πιστώνεται στο νεοσύστατο Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) αποτελεί την πρώτη απόπειρα προκήρυξης απεργίας με αυτά τα χαρακτηριστικά , μετά από χρόνια προσπαθειών για οργάνωση του κλάδου σε επί μέρους επιχειρησιακά και τοπικά κλαδικά σωματεία. Οι πιο βασικές κινήσεις για οργάνωση σε κλαδικό επίπεδο ήταν η ίδρυση του Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα (ΣΕΕΕΗ) το 2015 στο Ηράκλειο της Κρήτης και πιο πρόσφατα, η ίδρυση του ΣΕΡΕΤΕ. 

Διαβάστε περισσότερα: 17 Μάη: στηρίζουμε την απεργία στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για ένα πολύχρωμο κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Συμμετοχή στην πορεία του Athens pride, στις 18/6, 7μμ

Επιστρέφει το athens pride μετά από δύο χρόνια πανδημίας, περιορισμών και απαγορεύσεων. Γίνεται μετά από μια διακοπή δύο χρόνων, που σε αυτά ήρθαν σημαντικές αλλαγές στο επίπεδο της καθημερινής επιβίωσης και ζωής όλων μας. Αλλά η μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο pride δείχνει ότι έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές κοινωνικές μεταβολές και έχουν αναδειχθεί διεκδικήσεις στην ελληνική κοινωνία, μέσα από κινήματα και σημαντικούς αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Διαβάστε περισσότερα: Για ένα πολύχρωμο κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Συμμετοχή στην πορεία του Athens pride,...

Όλοι/όλες στην αντιπολεμική κινητοποίηση την Πέμπτη, 12/5, 18:30, Πλ. Κλαυθμώνος

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Όχι στην συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Στις 12 Μαΐου η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Μια τέτοια κίνηση αποτελεί κλιμάκωση της επεκτατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ στην περιοχή σε μία περίοδο οξυμένων αντιπαραθέσεων με τη Ρωσία και αναβαθμίζει την εμπλοκή του ελληνικού κράτους το οποίο επιδιώκει να έχει περιφερειακά ηγετική θέση. Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και προετοιμάζεται η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η κίνηση αυτή συνιστά κίνδυνο και για το εξωτερικό και για το εσωτερικό, καθώς μονιμοποιεί τον χαρακτήρα της ελλαδικής επικράτειας ως πολεμικό ορμητήριο.

Διαβάστε περισσότερα: Όλοι/όλες στην αντιπολεμική κινητοποίηση την Πέμπτη, 12/5, 18:30, Πλ. Κλαυθμώνος

Υποκατηγορίες