Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Δημήτρη Χαροκόπο

Πέθανε την Τρίτη 6 Ιουλίου ο παλιός αγωνιστής του επαναστατικού μαρξισμού Δημήτρης Χαροκόπος. Ο Δημήτρης Χαροκόπος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1933 και ανήκε στην πρώτη μεταπολεμική γενιά του τροτσκιστικού κινήματος. Εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΔΚΕ), το ελληνικό τμήμα της Τετάρτης Διεθνούς, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, στα πέτρινα χρόνια του εργατικού κινήματος, και παρέμεινε μέλος του και στα χρόνια της δικτατορίας, σε καθεστώς παρανομίας.
Ο Δημήτρης Χαροκόπος ήταν φυσικός και εργάστηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, και ως την συνταξιοδότηση του, ασχολήθηκε ιδιαίτερα δραστήρια με το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών σε διάφορες ΕΛΜΕ της Αττικής, με ιδιαίτερη συμμετοχή στο κίνημα του 1991. Από το 1981 έως το 1986 έζησε στη Γερμανία. Ο Δημήτρης Χαροκόπος παρέμεινε σ΄ όλη του τη ζωή κάτω από τις σημαίες και τις αρχές του επαναστατικού μαρξισμού. Ενδιαφερόταν και μελετούσε ιδιαίτερα την πολιτική ιστορία. 
Η ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (εττδ) εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους φίλους του συντρόφου Δημήτρη Χαροκόπου.
Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιούλη, στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής, στις 12.00