Ασπίδα ενάντια στην εκδικητικότητα της αστικής τάξης

Η φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση της έκτισης της ποινής καταδικασμένων για “τρομοκρατία” σε αγροτικές φυλακές, η απροειδοποίητη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, κατά παράβαση και της ίδιας της νέας νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, καθώς και η υποχρεωτική του νοσηλεία, που έχει τα χαρακτηριστικά βασανιστηρίου, είναι εκδηλώσεις πρωτόγονης κρατικής και ταξικής εκδικητικότητας. Ούτε το ίδιο το κράτος δεν παίρνει στοιχειωδώς σοβαρά το ανέκδοτο ότι οι φυλακές αποσκοπούν στον σωφρονισμό και όχι στην τιμωρία και την εκδίκηση.

Οι συνθήκες κράτησης του Δημήτρη Κουφοντία στον Δομοκό αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Το να στοιβάζονται άνθρωποι σε στενά κελιά είναι καταπάτηση της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η οποία οφείλει να είναι σεβαστή για κάθε κρατούμενο, πολιτικό ή ποινικό.

Ταυτόχρονα, η πολιτική μεροληψία εναντίον του συγκεκριμένου κρατούμενου, καθώς και η διαρκής αυστηροποίηση των κάθε λογής αντιτρομοκρατικών διατάξεων, στην οποία συμβάλλει και ο τελευταίος νόμος, είναι τμήμα της συστηματικής εκστατείας της κυβέρνησης της ΝΔ, και γενικότερα των αστικών κυβερνήσεων, για τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η εκστρατεία ενάντια στην “τρομοκρατία” είναι ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για την καταστολή οποιασδήποτε δυναμικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης. Αυτός είναι ο σκοπός της, και γι' αυτό τον λόγο μας αφορά όλους.

Το ότι οι πρακτικές, αλλά και το πολιτικό πρόταγμα, της 17Ν μας είναι ξένα δεν σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε την κρατική αυθαιρεσία και την εκδικητικότητα της τάξης των καπιταλιστών. Η άρνηση της υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων οποιουδήποτε κρατούμενου στο όνομα της θεμιτής κριτικής, που οφείλει να γίνεται στους κόλπους του κινήματος, θα ήταν πολύ σοβαρό λάθος.

Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σεβασμός των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όλων των κρατουμένων. Κατάργηση όλων των τρομονόμων και των “αντιτρομοκρατικών” διατάξεων.