Αλληλεγγύη στους 7 συλληφθέντες του πανεπιστημίου της Nanterre

Καταγγέλουμε την επίθεση της αστυνομίας εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών του Πανεπιστημίου της Nanterre, την εισβολή στον χώρο του πανεπιστημίου και τις συλλήψεις των 7 φοιτητών που ακόμη κρατούνται.

50 χρόνια μετά τον Μάη του ’68, η γαλλική νεολαία βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με μαζικούς αγώνες σε εθνικό επίπεδο, που κληδωνίζουν την κυβέρνηση Macron.

50 χρόνια μετά τον Μάη του ’68, το γαλλικό κράτος επιλέγει να χτυπήσει τη νεολαία με τα ίδια μέτρα καταστολής και καταπίεσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες στη Γαλλία. Από το Παρίσι ως τον Βόσπορο οι φοιτητικοί και νεολαιίστικοι αγώνες δεν καταστέλλονται!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών χωρίς καμία δίωξη. 

ΟΚΔΕ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

Ανακοίνωση του NPA:

Το NPA καταγγέλλει έντονα την απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών του Πανεπιστημίου της Nanterre. 

Ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που κινητοποιούνται κατά του νόμου OREκαταλάμβαναν ειρηνικά ένα αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Nanterre, ο πρόεδρός του Jean-FrançoisBalaudé αποφάσισε να κλείσει με διοικητικά μέτρα όλο τον χώρο σήμερα, Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 και να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, επιδιώκει να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός φοιτητικού κινήματος που αποκτά εθνική εμβέλεια, όπως φάνηκε από τη συνέλευση του Εθνικού Φοιτητικού Συντονισμού (CNE - coordinationnationale étudiante) που έλαβε χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Nanterre. Ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσποιούνταν ότι θα εγκατέλειπαν τον χώρο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριεςξανασυγκεντρώθηκαν για γενική συνέλευση. Η αστυνομία εισέβαλε ξαφνικά στο αμφιθέατρο. Αρκετοί αγωνιστές και αγωνίστριες χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 5 φοιτητέςσυνελήφθησαν(ΣτΜ: σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι 7), συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μας,Victor. Περίπου 100 άτομα έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από τη σχολή απαιτώντας την απελευθέρωση των φοιτητών και την αποχώρηση της αστυνομίας από τον χώρο του ιδρύματος. ΤοNPA καλεί τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές και τους συνδικαλιστές να συγκεντρωθούν στο Πανεπιστήμιο τηςNanterre για να ζητήσουν την άμεση διακοπή αυτής της αστυνομικής επιχείρησης και την άμεση απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν.

Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια! Ανάκληση του νόμου Vidal!

Μοντρέιγ, 9 Απριλίου 2018

 Ανακοίνωση της νεολαίας του NPA:

Μόλις μια μέρα μετά τη συνέλευση του Εθνικού Φοιτητικού Συντονισμού (CNE) η οποία διεξήχθη υπό αστυνομική πίεση στο Πανεπιστήμιο της Nanterre, η συντονιστική επιτροπή ενάντια στον νόμο, είχε αποφασίσει μια δράση, που θα ακολουθούνταν από Γενική Συνέλευση προκειμένου να καταγγείλει τα νέα μέτρα για το πανεπιστήμιο.

Γύρω στις 10 π.μ. με έκκληση του προέδρου Jean-FrancoisBallaudé, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Ο ξυλοδαρμός των φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να διακομιστεί με ασθενοφόρο. Επιπλέον, έξι φοιτητές συνελήφθησαν και εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία.

Καταγγέλουμε τις συλλήψεις, που συνειδητά στοχοποίησαν τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στο Πανεπιστήμιο της Nanterre, ιδιαίτερα της νεολαίας του NPA (NPA Jeunes), καθώς και την καταστολή των διαδηλώσεων και των καταλήψεων που οργανώθηκαν ενάντια στη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια.

Καθώς το κίνημα εξαπλώνεται, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή για να φιμώσει τους αντιπάλους της, όπως έγινε στη Notre Dame Des Landes σήμερα το πρωί. Ο εκφοβισμός και η καταστολή δεν θα σταματήσουν το κίνημα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της επιλογής στα πανεπιστήμια και συνολικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Καλούμε όλους τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τους μαθητές των λυκείων να διαδηλώσουν την Τρίτη 10 Απριλίου στις 12, στην placedelaSorbonne εναντίον του νομοσχεδίου για τους φοιτητές και της καταστολής που υπέστησαν οι αγωνιζόμενοι φοιτητές.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους χωρίς καμία δίωξη.

Πολιτικό Γραφείο της νεολαίας του
NPA (NPAJeunes)