Αλληλεγγύη στους  πέντε αγωνιστές- εκζητούμενους από τις ιταλικές αρχές

Στις 1/5/2015, έλληνες φοιτητές κατά την διάρκεια ταξιδιού συμμετείχαν σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, που διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων της πόλης.

Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσήχθησαν από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών. Μετά από πολύωρη κράτηση, και δίχως παρουσία διερμηνέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Την Πέμπτη 12/11/2015, οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια τους και τους συνέλαβαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνο, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση τους στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής τους στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα, ''εθεάθησαν'' να συμμετέχουν σε επεισόδια.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος κατάφερε να αποτρέψει την προφυλάκισή τους, ενώ ακόμα εκκρεμεί δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει αν θα εκδοθούν στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Είναι η πρώτη φορά απ’ όταν θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της ΕΕ σε ένα άλλο για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση.

Καταφανώς και προκλητικά συνεχίζεται η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης της «πρώτη (δεύτερη πλέον) φορά αριστεράς» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλει το κίνημα τρομοκρατημένο ώστε να μπορέσει να προωθήσει τις πολιτικές λιτότητας, τις οποίες σαν καλός σκυταλοδρόμος υιοθέτησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τις ψήφισε.

Μετά την αστυνομοκρατία στις πορείες για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μετά τις συλλήψεις και καταδίκες αγωνιστών την 15η Ιουλίου-ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, μετά τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια και τις εισβολές των ΜΑΤ σε σπίτια του Κερατσινίου κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του δολοφονημένου, από τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, βλέπουμε τώρα το ελληνικό κράτος, με όλες του τις δυνάμεις, να κυνηγά αγωνιστές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στο Μιλάνο, καταπατώντας τις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των αγώνων της που εκφράζει η μέρα αυτή.

Αισθανόμενες την κρίση των πολιτικών τους και του καπιταλιστικού συστήματος που αντιπροσωπεύουν και υπερμάχονται, οι αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία, προσπαθούν  να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα με ό,τι μέσο διαθέτουν, ενεργοποιώντας διατάξεις και μηχανισμούς που τόσο καιρό κρατούνταν ξεχασμένοι στο αστικό «οπλοστάσιο».

Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να τους περάσει. Στεκόμαστε στο πλάι των διωκόμενων αγωνιστών, απαιτώντας την μη έκδοσή τους στο ιταλικό κράτος και την απόσυρση των κατηγοριών.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες

Να απαλλαγούν άμεσα από κάθε κατηγορία οι πέντε αγωνιστές 

Κανένας αγωνιστής-καμία αγωνίστρια όμηροι του κράτους