Όχι στην καταστολή ενάντια σε όσους διαδηλώνουν κατά της λιτότητας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ NPA, Γαλλία

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 από NPA

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στη ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, που επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους. Ήταν η πρώτη ημέρα γενικής απεργίας αφότου ο Τσίπρας είναι στην κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ (η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων) απαίτησε: «την κατάργηση του μνημονίου» και «η διαγραφή του χρέους».

Αλληλεγγύη με τους Έλληνες διαδηλωτές ενάντια στη λιτότητα και τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.

Ένα πανό μπροστά στο Κοινοβούλιο έγραφε: "Όχι στον ιδιωτικοποιήσεις, να σώσουμε τα λιμάνια, τη ΔΕΗ (εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού), τα νοσοκομεία».

Η διαδήλωση διαλύθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ. στην πλατεία Συντάγματος και 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι οποίοι κρατήθηκαν μέχρι να παρουσιαστούν στο δικαστήριο μεταξύ 11:00-12:00 (ελληνική ώρα) ήταν δύο συνδικαλιστές, ένας από αυτούς σοβαρά τραυματισμένος από την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο από τους συντρόφους μας στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς και συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - συνασπισμός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς), ο ένας εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, ο άλλος πρόεδρος του σωματείου βάσης υπαλλήλων βιβλίου/χάρτου  στην Αθήνα.

Επαναλαμβάνουμε τη πλήρη αλληλεγγύη μας προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα για τη συνέχιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών από τις ελληνικές αρχές κατά των συντρόφων μας της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και όλων των  συλληφθέντων.

Ακράδαντα καταδικάζουμε τη χρήση βίας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους που βγαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας.

Περισσότερο από ποτέ είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και απαιτούμε μαζί του: τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων!

Montreuil, 16 Ιούλη του 2015