Όλες και όλοι τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 19:00 Προπύλαια και πορεία προς το ΑΤ Ομονοίας

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών όσο και οι προσπάθειες συγκάλυψής τους από την πλευρά των κρατικών θεσμών. Με αποκορύφωμα, τον ομαδικό βιασμό 19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας, οι δράστες του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

 

Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας έχει αμαρτωλό παρελθόν σε βασανισμούς και καταπάτηση δικαιωμάτων εργαζόμενων, μεταναστών, γυναικών και καταπιεσμένων, τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα. Καμία κυβέρνηση δεν πήρε την ευθύνη να αντιμετωπίσει το άντρο βίας και παρανομίας που φέρει το όνομα «τμήμα Ασφαλείας», ένα τμήμα που μόνο ασφάλεια δεν παρέχει. Αντίθετα, με τοποθετήσεις υπουργών οι παρανομίες δικαιολογήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά στο τελευταίο εξοργιστικό γεγονός.  Το οποίο επίσης έγινε προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς να υποβαθμιστεί σε «κατάχρηση εξουσίας», στο πλαίσιο της πολιτικής ακραίας καταστολής που εφαρμόζεται.

Ωστόσο, παρά την ασυλία που προσφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους δύο αστυνομικούς, τα ανακλαστικά της κοινωνίας είναι πια ενεργοποιημένα απέναντι στη βία κατά των γυναικών και στην καταστολή. Η αλληλεγγύη στο θύμα του βιασμού από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι έντονη και εκφράζεται δυναμικά.

Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ασυλία που παρέχεται θεσμικά στους δράστες βιασμών, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα επιτρέψουμε την αθώωση των μπάτσων όπως στην περίπτωση του Ζακ. Με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις θα σταθούμε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στη 19χρονη, αλλά και στη 12χρονη στα Σεπόλια. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε θύμα που δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε από την αστυνομία, όπως ο Ρομά Νίκος Σαμπάνης, στους πρόσφυγες που εξευτελίζονται και δολοφονούνται στα σύνορα και όχι μόνο, στα θύματα φασιστικής βίας και σε κάθε θύμα βιασμού, σεξιστικής βίας, γυναικοκτονίας.

Απαιτούμε:

  • Να δικαιωθεί η 19χρονη - Να τιμωρηθούν οι δράστες.
  • Να κλείσει το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας. 
  • Να σταματήσουν οι συμπεριφορές βίας από τα σώματα ασφαλείας - καμία ασυλία στην αστυνομική βία και τις κρατικές δολοφονίες.
  • Αφοπλισμός της αστυνομίας - κατάργηση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΠΙ, ειδικών φρουρών και όλων των ειδικών δυνάμεων.

 

Αλληλεγγύη στο θύμα των αστυνομικών! Η καταστολή και η βία ενάντια στο σώμα και τα δικαιώματά μας δεν θα περάσει!

 

Γυναικεία Ομάδα ΟΚΔΕ-Σπάρτακος