Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Ανδρέα Βογιατζόγλου

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Ανδρέα Βογιατζόγλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή ύστερα από σθεναρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. 

Γεννημένος το 1955 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήρθε στην Αθήνα σε πολύ μικρή ηλικία και στη συνέχεια εντάχτηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Με αυτές τις ιδέες συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα, ενώ αργότερα αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος της ΠΠΣΠ ως φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Ως μέλος του ΚΚΕ μ-λ θα δώσει όλες τις μεγάλες μάχες της μεταπολίτευσης ενώ στη συνέχεια, ως ηγετικό πλέον στέλεχος, θα δώσει όλη του την ενέργεια για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ μ-λ και την ανάπτυξη του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Μέχρι το θάνατό του παρέμεινε μαχητικά στην πρώτη γραμμή της πάλης για την κομμουνιστική επανάσταση.

Στις συνεργασίες του με την Επαναστατική Αριστερά στην Ελλάδα ήταν γνωστός για τη συνέπειά του, τη συντροφικότητα, τη σεμνότητα και την ειλικρίνειά του. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στην ανάπτυξη του κινήματος  στην Ελλάδα αλλά και στη διατήρηση σχέσεων με τις επαναστατικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής στην κατεύθυνση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών.

Η απώλειά του θα είναι σημαντική ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απαντηθούν οι προκλήσεις της καπιταλιστικής κρίσης και του πολέμου.

Η ΟΚΔΕ Σπάρτακος  εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους/ις συντρόφους/ισσές του στο ΚΚΕ μ-λ.

20-10-2022

* Η πολιτική κηδεία του Αντρέα Βογιατζόγλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/10 στις 12:30 μμ. στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων (Λεωφόρος Δημοκρατίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιοι Ανάργυροι).