Να τραβήξουμε την πρίζα από κυβερνήσεις και εργοδότες, όχι από τις ανάγκες μας!

Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 9/11!

Εδώ και μήνες, η κυβέρνηση της ΝΔ πασχίζει να πείσει πως για τις εξωφρενικές χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιταγές της ΕΕ για απεξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Ήδη από το καλοκαίρι, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ διατυμπανίζουν πως «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» και θα πρέπει «να κάνουμε όλοι οικονομία» και «να ρυθμίσουμε λίγο πιο χαμηλά τα καλοριφέρ φέτος»! Κι αυτό την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, ενώ σε πολλές πολυκατοικίες δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση από το 2010!

 

Γνωρίζουμε καλά, πως η επίθεση που δέχονται τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, μέσω του πληθωρισμού και της ακρίβειας σε προϊόντα και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας προϋπάρχει της κρίσης στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά μια εξαιρετικά βίαιη προσπάθεια κερδοφορίας πάνω στις (πενιχρές) αποταμιεύσεις της πανδημίας και αναδιανομής του πλούτου (για άλλη μια φορά) προς τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας. Η απελευθέρωση των τιμών ενέργειας, μέσα από την εισαγωγή του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, αποτελεί βασικό εργαλείο για την επιβολή αυτής της πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Οι ανάγκες μας δε μπορεί να ικανοποιούνται με «δελτίο», δε θα συζητήσουμε αν θα κρυώσουν λιγότερο ή περισσότερο φέτος νέοι, γέροι και παιδιά. Δε θέλουμε άλλα «επιδόματα», τα οποία θα μας καλέσουν να πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα από τους φόρους μας! Να οργανωθούμε από τα κάτω, στα σωματεία μας και στις γειτονιές μας, με πορείες, συνελεύσεις και απεργίες, να ρίξουμε στο δρόμο αυτή την πολιτική!

Στις 7 Οκτώβρη, ανήμερα της Συνόδου της Πράγας, η οποία καλείται να επικυρώσει τη συνέχιση της επίθεσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στις εργατικές τάξεις, διαδηλώνουμε! Αυτό το χειμώνα, θα βγάλουμε από την πρίζα τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, όχι τις ανάγκες μας!

 

-Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς

-Δωρεάν ρεύμα για τους εργαζόμενους! Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος!

-Να καταργηθεί άμεσα το Χρηματιστήριο Ενέργειας!

- Να επιστραφούν τα ληστρικά κέρδη των «παρόχων»! Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο του συνόλου του ενεργειακού τομέα!

-Ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς. Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!