Να βρουν μπροστά τους το κύμα οργής της εργατικής τάξης - Γενική απεργία διαρκείας!

Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω ενός ακόμα πανδημικού κύματος και μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την επιθετική της πολιτική ενάντια στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους, πολιτική που έρχεται σαν άμεση συνέχεια αυτής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η αποδόμηση του ΕΣΥ και η εξόντωση των γιατρών συνεχίζεται, ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΕ δεν έχει ληφθεί (με ενίσχυση των ΜΜΜ, προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους, κ.α.). Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να συνωστίζονται σε πολυάριθμες σχολικές αίθουσες παρά τις εκκλήσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Μόνη έννοια της κυβέρνησης η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας με κάθε κόστος, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε περισσότερα: Να βρουν μπροστά τους το κύμα οργής της εργατικής τάξης - Γενική απεργία διαρκείας!

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ - ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2021 συμπληρώνονται 13 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο από τον αστυνομικό Κορκονέα. Η νεολαία τότε, που έβλεπε την προοπτική της σιγά σιγά να γκρεμίζεται αντιλήφθηκε αυτή τη δολοφονία ως μία επίθεση συνολικά στο παρόν και το μέλλον. Απάντησε έτσι με πρωτοφανή ένταση σηματοδοτώντας την εξέγερση του Δεκέμβρη η οποία επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα και τάραξε τα θεμέλια της κυβέρνησης Καραμανλή. Η εξέγερση του Δεκέμβρη εγκαινίασε τις μεγάλες κινητοποιήσεις της νεολαίας και του εργατικού κινήματος μέσα στην κρίση και άνοιξε έναν νέο κύκλο πολιτικοποίησης και αγώνων που γνώρισε σημαντικές νίκες αλλά συνάντησε και όρια. Το νήμα αυτών των αγώνων και των συμπερασμάτων που βγήκαν από αυτούς καλούμαστε να πιάσουμε σήμερα απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα: ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ - ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Αντίο στον σύντροφο Στέργιο Κατσαρό

 

Πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων ο παλαίμαχος σύντροφος Στέργιος Κατσαρός.

Ο σύντροφος Στέργιος συμμετείχε στην ΕΔΑ και στη Νεολαία Λαμπράκη την δεκαετία του 60. Στη διάρκεια της δικτατορίας ήλθε σε επαφή με τις τροτσκιστικές ιδέες μέσα από την οργάνωση «Εργατική Πρωτοπορία».

Διαβάστε περισσότερα: Αντίο στον σύντροφο Στέργιο Κατσαρό

25 Νοέμβρη: παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών! Καμία μόνη!

 

Το αίτημα για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, της έμφυλης βίας και η διεκδίκηση μιας κοινωνίας χωρίς γυναικοκτονίες και έμφυλη καταπίεση, στη φετινή 25η Νοέμβρη, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: 25 Νοέμβρη: παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών! Καμία μόνη!

Υποκατηγορίες