17 Μάη Γενική Απεργία: Όλοι/ες στον δρόμο!

Νέα αντεργατικά μέτρα.Στις 17/5 να μπει ένα εμπόδιο στα μέτρα που πηγαίνουν για ψήφιση ύστερα από τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Εργατικά σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, φοιτητικοί σύλλογοι, να πούμε ένα συντονισμένο «όχι» στην διάλυση των σχέσεων εργασίας και στις νέες περικοπές του εργατικού εισοδήματος, να παλέψουμε για την επανεμφάνιση ενός εργατικού κινήματος σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Να μην περάσει!

Εξευτελιστική η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση. Το ζοφερό σκηνικό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας είναι μια καθαρή συνέχιση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μετακύλισης του κόστους της οικονομικής κρίσης στο εισόδημα των πιο χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Η πτώση του αφορολόγητου και η νέα επίθεση στις συντάξεις οξύνουν τον ταξικό πόλεμο. Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις διαμορφώνουν ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, που ακυρώνει κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο δραστικός περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, η διατήρηση του καθεστώτος διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων, η προετοιμασία για την επαναφορά του εργοδοτικού lockout, η περαιτέρω αύξηση των ήδη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων με μπλοκάκι, η επιτάχυνση των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων (ηλεκτρικό, νερό, φυσικό αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια) που αυξάνουν το κόστος για τις στοιχειώδες κοινωνικές ανάγκες και αφήνουν τους εργαζόμενους έρμαιο στα χέρια ιδιωτών καπιταλιστών, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων για διαμορφώσει ένα νέο εργασιακό περιβάλλον.

 

Υπάρχει εναλλακτική!

Με το δυναμικό «παρών» του εργατικού κινήματος μπορούμε να μπλοκάρουμε αυτή την πολιτική. Σήμερα, διαμορφώνουμε τη μάχη για να μαζικοποιηθεί ο αγώνας και να διευρυνθούν οι αντιστάσεις. Τα άγρια μέτρα διαλύουν το επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης για την επιτυχημένη πορεία και την αποφυγή μιας υποτιθέμενης σκληρότερης εναλλακτικής μιας άλλης κυβέρνησης. Δεν πρέπει να μείνει κοινωνικό έρεισμα στις ληστρικές διαθέσεις του εθνικού και του διεθνούς κεφαλαίου. Οι ανυποχώρητοι αγώνες, οι μαζικές απεργίες, η αυτοοργάνωση των εργαζομένων, έχει αποδειχτεί ότι είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε ο,τιδήποτε. Όχι στη συναίνεση, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό.

Ο Μάιος να είναι η αρχή!

Να βγούμε μπροστά, ενάντια σε οποιονδήποτε θέλει να θυσιάσει τις εργατικές ανάγκες και κατακτήσεις στο βωμό των αγορών και του κέρδους και να κάνουμε το βήμα για να γραφτούνε νέες σελίδες αντίστασης. Με συντονισμό από τα κάτω, με μια δυναμική απεργιακή διαδήλωση να δώσουμε το σύνθημα για ευρύτερη αναταραχή και συνέχιση του απεργιακού κλίματος. Η σαθρότητα του πολιτικού σκηνικού αποδεικνύει την διάλυση που επικρατεί στην κοινωνική εκπροσώπηση που δεκαετίες τροφοδοτούσε το πολιτικό κατεστημένο. Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, πρόσφυγες και μετανάστες, απανταχού καταπιεσμένοι, είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε το μέλλον μας.

 

Απεργιακή προσυγκέντρωση, 17/5 10:30 στο Μουσείο