Η παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μια μέρα υποκρισίας

Η παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μια μέρα υποκρισίας. Οι θεσμοί που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος, θέλουν να μας ευαισθητοποιήσουν για την προστασία του. Αυτοί που καταστρέφουν τη φύση και τη ζωή, ερημοποιούν τον πλανήτη και φτωχοποιούν τον πληθυσμό του μας κουνούν το δάχτυλο ότι φταίμε εμείς για την κλιματική αλλαγή, τα πυρηνικά απόβλητα, την καταστροφή του Αμαζόνιου, τις συνθήκες διαβίωσης στις φτωχοπαραγκουπόλεις του Νότου.
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα για να τους πούμε ότι το σύστημά τους που γεννάει φτώχεια και απόβλητα είναι και το ίδιο ένα ιστορικό απόβλητο που δεν θα το αφήσουμε να συνεχίζει να υποβαθμίζει, να καταστρέφει τον πλανήτη που εμείς τον θέλουμε γεμάτο ζωή, αρμονία και δημιουργία για όλους τους ανθρώπους και τα είδη που βρίσκονται σ’αυτόν.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 5/6, 6 ΜΜ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η εξέγερση είναι εδώ

Να που το κύμα των εξεγέρσεων που σαρώνει τόσες χώρες του κόσμου εδώ και έναν χρόνο έφτασε και στην καρδιά των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, στη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη, τις ΗΠΑ. Μαζί με την οργή για τη βάναυση δολοφονία του Τζωρτζ Φλόυντ, μαζί με την οργή για τις δεκάδες χιλιάδες των νεκρών από τον κορωνοϊό και για τον αποκλεισμό από οποιαδήποτε περίθαλψη, ξεσπά η οργή για το σύστημα του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Η οργή ενάντια στον καπιταλισμό. Ας μην νομίσει καμία κυβέρνηση της Ευρώπης ότι θα γλιτώσει από αυτό το κύμα της οργής και της εξέγερσης που έρχεται. Ας μην νομίσει ότι θα γλιτώσει και η κυβέρνηση αυτής εδώ της χώρας.

Όλοι και όλες στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην εξέγερση στις ΗΠΑ, 3 Ιούνη, 7.00 μμ, Σύνταγμα

Να μην περάσει το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο!!

Η φύση και η ζωή να νικήσουν το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό!!

Εν μέσω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κοινωνικής ζωής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως υπηρέτης της πολιτικής του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού έρχεται να εφαρμόσει πιστά ακόμα μια επιταγή του: να μετατρέψει την καταστροφή του περιβάλλοντος σε πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Διαβάστε περισσότερα: Να μην περάσει το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο!!

Η εργατική τάξη κράτησε την κοινωνία όρθια ~ Η εργατική τάξη ορθώνει το δικό της ανάστημα

Όσο και αν το απεύχεται η κυβέρνηση και η εργοδοσία, η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι μέρα εργατικών διεκδικήσεων. Η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι ο «εορτασμός» της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για τις 9 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, είναι μια προκλητική επέμβαση στην ανεξαρτησία των συνδικάτων. Όμως οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν διαδηλώνουν όποτε τους το ζητήσει ή τους το επιτρέψει η κυβέρνηση. Διαδηλώνουν, κινητοποιούνται και απεργούν όποτε έχουν λόγο να το κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα: Η εργατική τάξη κράτησε την κοινωνία όρθια ~ Η εργατική τάξη ορθώνει το δικό της ανάστημα

Αποχαιρετισμός στον Περικλή Κοροβέση

Η ΟΚΔΕ - Σπάρτακος αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Περικλή Κοροβέση, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και της επαναστατικής αριστεράς.

Ο Περικλής με την πένα και τη δράση του στάθηκε διαχρονικά δίπλα στους αδύναμους που η καπιταλιστική βαρβαρότητα θέτει στο περιθώριο της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Περικλής φυλακίστηκε και βασανίστηκε για τους αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία. Με τους "Ανθρωποφύλακες" ανέδειξε διεθνώς τα βασανιστήρια του καθεστώτος των συνταγματαρχών και αποτέλεσε το έναυσμα για την καταδίκη του καθεστώτος από τους λαούς όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα: Αποχαιρετισμός στον Περικλή Κοροβέση

Υποκατηγορίες