Όχι στις διώξεις αγωνιστών και αγωνιστριών ~ Άμεση απαλλαγή των τριών διωκόμενων της Νομικής Κομοτηνής

 

Την Τρίτη 15 Νοέμβρη, δικάζονται τρία μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου νομικής Κομοτηνής, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τα υποτιθέμενα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και εξύβρισης. Η φαλκιδευμένη κατηγορία αφορά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν κατά τις εκδηλώσεις του 2012 για την επέτειο της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και απαγγέλθηκε κατόπιν μήνυσης, του τότε γραμματέα της ΔΑ{-ΝΔΦΚ και στελέχους της ΟΝΝΕΔ της πόλης. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για απροσχημάτιστη πολιτική δίωξη, με στόχο την τρομοκράτηση και το ρεβανσισμό εναντίον του κινήματος και ιδιαίτερα των πιο συνειδητών και ριζοσπαστικών μερίδων του.

Το 2012, κάτω από την προστασία της διαβόητης κυβέρνησης Σαμαρά και στο κλίμα της τότε ανόδου των ναζί της Χρυσής Αυγής, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιχείρησε προβοκάτσια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Μέλος της χαιρέτησε ναζιστικά, προκαλώντας τη μαζική οργή των μελών των φοιτητικών συλλόγων. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της δεξιάς παράταξης προσπάθησε με αναίσχυντα ψεύδη να στοχοποιήσει κατευθυνόμενα συγκεκριμένους αγωνιστές και αγωνίστριες.

 

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί εδώ και χρόνια εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος δεν είναι μυστικό για κανέναν. Η επιχείρηση αυτή, που θεμελιώθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρων, συνεχίζεται κανονικά κάτω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ανήκει στην ίδια εκστρατεία με τη βασισμένη σε γελοία στοιχεία καταδίκη (σε πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή) τριών διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και κακοποιηθεί στη διαδήλωση της 15ης Ιουλίου 2015 ενάντια στο τρίτο μνημόνιο, και η έφεση των οποίων εκδικάζεται στην Αθήνα την αμέσως επόμενη μέρα, 16 Νοεμβρίου. Μεταξύ των τριών καταδικασθέντων διαδηλωτών, βρίσκεται ακόμα ένα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την αμέσως προηγούμενη μέρα, 14 Νοεμβρίου, δικαζόταν άλλο ένα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, μετά από μήνυση μέλους της ΔΑΚΕ. Αναρίθμητα είναι τα περιστατικά εκδικητικής δίωξης, με πολιτική στόχευση, που θα μπορούσαμε ακόμα να προσθέσουμε – την ίδια στιγμή που κάθε καταγγελία για κρατική βία πέφτει προκλητικά στο κενό.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες δεν είναι εγκληματίες. Εγκληματίες είναι οι δεξιοί τραμπούκοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, που ήταν και είναι συγκοινωνούν δοχείο με τους ναζί της ΧΑ.

Τα τρία διωκόμενα τότε μέλη του συλλόγου δεν σταμάτησαν την κοινωνική τους δράσης λόγω της μήνυσης και του εκφοβισμού. Ούτε το κίνημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η αντικαπιταλιστική αριστερά, πρόκειται να τρομοκρατηθούν από διώξεις και καταστολή. Αυτό το έχουν προσπαθήσει πολλοί, εδώ και δεκαετίες, και έχουν αποτύχει. Θα αποτύχουν και αυτή τη φορά.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα 3 διωκόμενα πρώην μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής. Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Δεν θα ανεχτούμε τις διώξεις εναντίον αγωνιστών του κινήματος, την αστυνομική καταστολή και τον κρατικό εκφοβισμό.

 

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος 

14/11/2016