Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να νικάνε! Ο απολυμένος ιατρός του Ευαγγελισμού Νικόλας Σκούφογλου θα γυρίσει στη δουλειά!

 Ένας σύντομος απολογισμός, 09 Σεπτέμβρη 2022

Το υπόβαθρο

Τον Ιούνιο, η διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης του ειδικευόμενου ορθοπαιδικού σε παράταση Νικόλα Σκούφογλου. Η διαδικασία της ανανέωσης υπό φυσιολογικές συνθήκες γίνεται ουσιαστικά αυτοδίκαια για όσους το επιθυμούν. Ωστόσο, στην περίπτωση του Νικόλα Σκούφογλου, του ανακοινώθηκε από τηλεφώνου η άμεση διακοπή της σύμβασής του, χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση. Πέραν του τυπικού μέρους, το οποίο αποδείχτηκε έωλο, στην ουσία πρόκειται για μια ακραία στοχευμένη ενέργεια, πρόκειται για εκδικητική απόλυση.

Διαβάστε περισσότερα: Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να νικάνε! Ο απολυμένος ιατρός του Ευαγγελισμού Νικόλας Σκούφογλου θα...

Να κάνουμε τον χειμώνα δύσκολο για εργοδότες και κυβέρνηση!

Όλοι και όλες στην πορεία της ΔΕΘ, 10 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στην Καμάρα.

Βρισκόμαστε στις αρχές ενός πολύ δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα, όπως όλοι παραδέχονται. Η κυβέρνηση μην μπορώντας και μη θέλοντας να εγγυηθεί τίποτα για τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι η κρίση που βιώνουμε είναι εξωγενής. Καμία ευθύνη δεν έχει για τη δημιουργία της. Καμία ευθύνη δεν έχει για την ελάφρυνση από τις συνέπειές της. Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προβλέπεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο. Από τη μία success story για την επιτυχημένη τουριστική σεζόν και από την άλλη όμως αδυναμία να ελαφρύνει τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους. 

Διαβάστε περισσότερα: Να κάνουμε τον χειμώνα δύσκολο για εργοδότες και κυβέρνηση!

Έξω η αστυνομία και οι λαμαρίνες από την πλατεία Εξαρχείων Όχι στην κατασκευή του σταθμού μετρό.

Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς εάν το θέαμα των δεκάδων πάνοπλων μπάτσων που φυλάνε σε εικοσιτετράωρη βάση τις λαμαρίνες της πλατείας Εξαρχείων είναι περισσότερο εξοργιστικό ή γελοίο. Σε μια κλασική και προβλέψιμη κίνηση πολιτικής θρασυδειλίας, στις 9 Αυγούστου, σε μια μισοάδεια Αθήνα, χαράματα, όπως γίνονται οι βρώμικες δουλειές, η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία και συνεργεία την περιέφραξαν με συρματοπλέγματα και λαμαρίνες, για να αρχίσουν τα έργα ενός σταθμού μετρό που προορίζεται να αλλάξει την ενοχλητική για το κράτος φυσιογνωμία της περιοχής. Η υπαρκτή επαγρύπνηση της συνέλευσης του Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων και των κινηματικών οργανώσεων της γειτονιάς δεν ήταν δυνατόν να αποτρέψει τον αποκλεισμό της πλατείας, όμως η αντίδραση ήταν άμεση και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ερχόμενες αντιμέτωπες σε καθημερινή βάση με την αστυνομική βία και τις συλλήψεις.

Διαβάστε περισσότερα: Έξω η αστυνομία και οι λαμαρίνες από την πλατεία Εξαρχείων Όχι στην κατασκευή του σταθμού μετρό.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” - Η απεργοσπασία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός δεν θα περάσουν.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” δίνουν για περισσότερο από ένα μήνα σκληρό αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, όλοι μέλη του επιχειρησιακού σωματείου, καθώς και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η νέα διοίκηση, ο όμιλος MANTIS, στο πλαίσιο της “εξυγίανσης” του εργοστασίου και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο με προμετωπίδα τον νόμο Χατζηδάκη, επιχειρεί να απαλλαχθεί τόσο από τους παλιότερους εργαζόμενους και τα κεκτημένα δικαιώματα τους, όσο και από το σωματείο για να μπορούν να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλότερους μισθούς.

Διαβάστε περισσότερα: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” - Η απεργοσπασία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός...

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων στην διαδήλωση της 28 Ιούλη

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έγινε στις 28 Ιούλη, στην πορεία αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο. Μια ακόμη πορεία διαλύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα το τελευταίο διάστημα. Διαλύθηκε για να απομονωθεί κοινωνικά, με επίδειξη πρόκλησης και πυγμής, το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας. 

Διαβάστε περισσότερα: Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων στην διαδήλωση της 28 Ιούλη

Υποκατηγορίες